субота, 25 квітня 2015 р.

Корисні властивості і незвичайне застосування желатину. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

                                    В основному ми використовуємо желатин при приготуванні желе і заливного, але желатин виявляється дуже корисний і ми просто не знаємо його корисних властивостей. Желатин використовують в медицині. Хто ж не знає желатинових капсул, в які поміщають діючі та допоміжні речовини лікарських засобів? Гладку пілюлю проковтнути набагато легше, ніж тверду шорстку таблетку. Медичний желатин використовують як кровоспинний засіб. Його застосовують при внутрішніх кровотечах, особливо при шлунково-кишкових. Засіб це гарне, але з причини наявності великої кількості алергічних реакцій не отримало широкого застосування. З використанням желатину виготовляють медичні свічки, які ефективні не менше таблеток. Желатин - цінна сировина для багатьох галузей промисловості. Він навіть підрозділі на марки: кондитерський, технічний, харчової (випускається швидкорозчинний желатин, тобто той, який розчиняється повільно). У харчовій промисловості желатин використовується повсюдно. Його застосовують при виробництві морозива, щоб у ньому не утворилося великих крижаних грудок. Він надає в'язкість різним продуктам - студням, консервам, варенню. Його використовують при виробництві тортів і десертів, у складі яких є желе; застосовують при виготовленні соусів до салатів, кремів і мусів. У кондитерській промисловості його використовують як желирующее засіб для збереження форми пастили, зефіру, мармеладу. Харчовим желатином освітлюють деякі напої - соки, вино, пиво і мінеральну воду. Технічний желатин використовується при виробництві текстильних тканин, якісного паперу (наші гроші йому теж зобов'язані), сірників, куль для пейнтболу та інших видів продукції. Желатин використовують для догляду за шкірою. Чи варто поспішати в салон краси, якщо під рукою стільки недорогих, але ефективних засобів? Наприклад, ефект желатину стягувати поверхню шкіри використовують у складі масок. Він "механічно" підтягує щоки і друге підборіддя. Будучи білком, що містить колаген, желатин благотворно впливає на стан шкіри і на процеси в ній відбуваються розгладжує дрібні зморшки, покращує кровообіг, має відбілюючим ефектом. Він позитивно впливає на обмінні процеси в шкірі, а саме, на амінокислотний. На основі желатину роблять домашній крем від зморшок, в який входить сам желатин, вода, мед, гліцерин і кілька крапель ефірного масла. Використовують масло чистотілу, жожоба, абрикосове або те, яке підходить під ваш тип шкіри. Такий крем по ефективності не поступається дорогим магазинним. Желатин допоможе поліпшити стан волосся. Іноді засоби по догляду за волоссям містять ті компоненти, які у кожного є вдома, в тому числі і желатин. А ось видимий ефект люди чомусь приписують самому косметичного засобу, а не окремо взятому компоненту. Якщо в складі засоби по догляду за волоссям є желатин, то немає нічого дивного в тому, що після використання волосся знаходять блиск і здоровий зовнішній вигляд. Желатин є білком колагеном, а як відомо, колаген - це не тільки головна складова сполучної тканини і сухожиль, а й "будівельний матеріал", що формує всі клітини організму. За допомогою желатину зміцнюють волосся і зупиняють процес їх випадання. Наприклад, роблять домашнє ламінування волосся. Не можна з упевненістю сказати, що цей спосіб підходить абсолютно всім, тому що волосся різні, але одне очевидно - желатин покриває волосся тонкою плівкою, яка здатна захистити від брудного атмосферного повітря. Желатин використовують для зміцнення і зростання нігтів. Він підійде і тим, хто хоче відновити нігті після нарощування і поліпшити їх вигляд. Гарячі ванночки, маски з желатином допоможуть пошкодженим нігтям знову знайти здоровий вигляд, збагатять вітамінами і прискорять зростання. А здорові нігті стануть ще краще. Желатин допоможе в усуненні целюліту. На його основі роблять гарячі обгортання. Желатин дуже корисний для суглобів, кісток і сполучної тканини. Саме тому при переломах часто радять варити бульйони з м'яса, багатого сполучною тканиною, яка є джерелом справжнього колагену і еластину. Жінкам у період менопаузи потрібно стежити за своїм харчуванням, і включати в раціон продукти багаті колагеном. З віком, взагалі, вироблення колагену скорочується, тому що організм старіє і в ньому уповільнюються обмінні процеси. Спостерігати це можна по шкірі, суглобам, по поставі. Тому, тим, кому за 40, необхідно згадати про те, що природа подарувала нам недороге, але дуже ефективний засіб, здатне продовжити молодість, поліпшити наше здоров'я і зовнішній вигляд. Желатиновий компрес для суглобів Часто навіть молодим людям доводиться шукати відповіді на питання на зразок «чому хрустять суглоби?» І «як впоратися з болем?». Від нав'язливих больових відчуттів допоможе позбутися нескладний компрес. Найкраще робити його на ніч. Широку марлеву серветку опускають у гарячу воду для того, щоб вона нагрілася. Потім її викручують, віджимаючи зайву вологу. Серветку складають у кілька разів і між середніми шарами насипають чайну ложку желатинового порошку. Її прикладають до хворого суглоба, накривають поліетиленовою плівкою, загортають вовняним шарфом або махровим рушником, зверху фіксують пов'язку бинтом. Для досягнення максимального терапевтичного ефекту желатиновий компрес потрібно ставити на проблемний суглоб щодня хоча б протягом тижня. Желатинові настойки для здоров'я суставов1. Настоянка желатину на воді. Для повного курсу лікування потрібно 150 г порошкоподібної харчового желатину. Протягом місяця вечорами потрібно буде готувати настоянку для ранкового прийому. Принцип приготування простий. 2 неповних чайних ложки желатину (що можна прирівняти до маси в 5 г) заливають половиною склянки води. До ранку він повинен набрякнути. Нагрівати його на вогні до розчинення після цього не треба. Досить просто розвести застиглий желатин з теплою, але не гарячою водою у співвідношенні з водою 1: 1 і випити натщесерце, за півгодини до їди. Не забороняється цей напій злегка підсолодити. А ще можна розводити желатинову масу не водою, а будь-яким фруктовим соком.2. Настоянка желатину на молоці. Насправді, це звичайне молочне желе смачне і просте домашнє ласощі, що впридачу ще й неймовірно корисно. Рецепт приготування: 2 чайні ложки желатину розводять в 2/3 склянки теплого нежирного молока з парою столових ложок меду (в крайньому випадку, можна замінити мед цукром). Желатину дають набрякнути протягом години. Потім суміш нагрівають на вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення крупинок. Доводити до кипіння желатин не варто, інакше він потім просто не зможе застигнути. Молочної суміші спочатку дають охолонути при кімнатній температурі, а потім ставлять у холодильник до повного застигання. Приймати желатиново-молочне «ліки» рекомендується не менше 2-3 разів на тиждень. Воно добре допомагає не тільки при некомфортних відчуттях в суглобах, а й при кровотечі з носа, а також служить гарним засобом для відновлення імунітету і зміцнення організму після простудних захворювань. Як вибрати і зберігати желатин Желатин випускають у вигляді порошку, гранул і листів. 1 ст. ложка (або 3 ч. ложки) = 7 г желатину в гранулах = 2.5 ч. ложки желатину в порошку = 4 пластинки желатину (gold). Желатин потрібно розчиняти в холодній воді і ні в якому разі не кип'ятити! Зберігати желатин можна до 1 року. Страви, що містять желатин, можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар